Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Fideos a la catalana

Hozzávalók (4-6 személyre):
0,8 dl olívaolaj
25 dkg sertésborda, 1 cm-es szeletekre vágva
1 fej hagyma, felaprítva
1,25 dl paradicsompüré
1 teáskanálnyi édes paprika (pimentón)
10 dkg friss, fűszeres sertéskolbász, vastagra szeletelve
10 dkg chorizo (spanyol sertéskolbász), feldarabolva
1,5 liter marhahús- vagy csirkeleves
50 dkg spagettitészta, 2,5 cm-es darabokra törve
5 dkg mogyoró vagy fenyőmag vagy mandula
2 fokhagymagerezd, összezúzva
2 evőkanálnyi felaprított petrezselyem
negyed teáskanálnyi őrölt fahéj
1 szelet kenyér megpirítva, héja levágva
negyed teáskanálnyi sáfrányszál

Fideos a la catalanaHevítsük az olajat egy nagy, vastag aljú edényben közepes lángon, és süssük benne a sertésbordát adagokban, amíg aranyszínű lesz. Adjuk hozzá a hagymát, és süssük 5 percig, vagy amíg megpuhul. Keverjük bele a paradicsompürét és a paprikát, majd főzzük még néhány percig.
Adjuk hozzá a sertéskolbászt, a chorizót és a levest (tegyünk félre a levesből 2 evőkanálnyit), és forraljuk fel. Vegyük kicsire a lángot, és adjuk hozzá a spagettit. Főzzük lefedve, 15 percig, vagy amíg a tészta al dente (nem puha, hanem roppanós) lesz.
Mozsárban mozsártörővel vagy konyhai robotgépben zúzzuk össze a magokat, a fokhagymát, a petrezselymet, a fahéjat és a kenyeret, hogy krémes állagú legyen. Keverjük hozzá a sáfrányt. Ha a keverék túl száraz, adjunk hozzá 1-2 evőkanálnyit a félretett levesből. Keverjük az egészet a raguhoz, és főzzük lassú tűzön 5 percig, vagy amíg a ragu kissé besűrűsödik. Jól fűszerezzük meg, mielőtt tálaljuk.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat... Spanyolország-ban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!