Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Báránycaldereta

Hozzávalók (4 személyre):
2 evőkanálnyi olívaolaj
1 fej hagyma, durvára kockázva
1 sárgarépa, durvára kockázva
1 piros húsú paprika, nagy kockákra vágva
2 fokhagymagerezd, felaprítva
1 kg báránycomb, kicsontozva és 2 cm-es kockákra vágva
1 sonkacsont vagy nyesedék
40 dkg konzervparadicsom, felaprítva
2 evőkanálnyi felaprított petrezselyem
2 evőkanálnyi felaprított menta
2 evőkanálnyi paradicsompüré (sűrített)
2 babérlevél
2,5 dl fehérbor
1 teáskanálnyi őrölt római kömény
1 teáskanálnyi édes paprika (pimentón)
2,5 dkg zsemlemorzsa
fél teáskanálnyi őrölt fahéj

BáránycalderetaMelegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4. fokozat). Hevítsük az olajat egy nagy tűzálló edényben közepes lángon, és süssük a hagymát, a sárgarépát, a piros húsú, felkockázott paprikát és a fokhagymát, amíg megpuhul.
Tegyük bele a kockákra vágott bárányhúst, a sonkacsontot vagy nyesedéket, a paradicsomot, a petrezselymet, a mentát, a paradicsompürét, a babérlevelet, a fehérbort és 1,85 dl vizet. Forraljuk fel, majd fedjük le, és süssük egy-másfél óráig, vagy amíg a bárányhús megpuhul.
Keverjük össze a köményt, az édespaprikaport, a zsemlemorzsát, a fahéjat és egy csipet borsot.
Vegyük ki a bárányhúst a tűzálló edényből lyukacsos kanállal vagy csipesszel, és tegyük félre. Dobjuk ki a babérleveleket és a sonkacsontot. Pürésítsük a maradék folyadékot és zöldséget, majd tegyük bele a zsemlemorzsás keveréket. Főzzük kevergetve kb. 10 percig, vagy amíg a szósz besűrűsödik.
Tegyük vissza a bárányhúst a tűzálló edénybe, és melegítsük át. Zöld hüvelyű főtt zöldbabbal tálaljuk.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat... Spanyolország-ban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!