Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Flan de naranja

Hozzávalók (4 személyre):
27,5 dkg porcukor
2 dl narancslé, leszűrve
7 tojássárgája, szobahőmérsékletű
1 tojás

Flan de naranjaMelegítsük elő a sütőt 170 °C-ra (gázsütőnél 3. fokozat). Kissé olajozzunk ki négy, 1,25 dl-es süteményesformát olajsprayvel, és tegyük egy tepsibe. Tegyünk 8 dkg cukrot és 0,6 dl vizet egy edénybe, és kavargassuk kis lángon, amíg a cukor elolvad. Vegyük nagyobbra a lángot, hogy a folyadék felforrjon, és főzzük 10 percig, vagy amíg a keverék aranyszínű és olyan illatú lesz, mint a karamell. Gyorsan osszuk el a karamellt a formák között, és forgassuk úgy a formákat, hogy az aljukat mindenhol befedje.
Tegyük a narancslét és a maradék cukrot egy kis edénybe, és kis lángon addig kavargassuk, amíg a cukor elolvad. Vegyük nagyobbra a lángot, forraljuk fel a folyadékot, és főzzük 2 percig, vagy amíg a keverék szirupos állagú lesz. Hagyjuk 10 percig hűlni.
Tegyük a tojássárgákat és az egész tojást egy tálba, és fakanállal verjük fel. Öntsük a kihűlt narancslét a tojásokra, és jól keverjük össze. Szűrjük le szűrőn a keveréket, és kanalazzuk a süteményesformákba.
Öntsünk a tepsibe annyi forró vizet, amennyi a formák oldalának a feléig ér. Süssük 15 percig, majd óvatosan távolítsuk el a formákat a vízből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Hűtőszekrényben teljesen hűtsük le (ez kb. 2 órát vesz igénybe).
Amikor tálalásra kész, 10 másodpercre merítsük a formákat forró vízbe, majd borítsuk ki a tartalmukat tányérokra.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat... Spanyolország-ban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!