Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csípős csirkemell (Dag bokum)

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
1 piros és 1 zöld kaliforniai paprika
1/2 evőkanálnyi gochujang (koreai csilipaszta)
csilipor
1 evőkanálnyi szójaszósz
1/2 cukkíni
1/2 sárgarépa
2 cikk fokhagyma
1/2 mokkáskanálnyi só
2 mokkáskanálnyi cukor
1 mokkáskanálnyi kínai só (nátriumglutamát ízfokozó)
bors
1 evőkanálnyi szezámolaj
1 evőkanálnyi pirított szezámmag
olaj

A csirkét darabold 2x2 cm-es vékony lapkákra. A hagymákat vágd cikkekre, a paprikát, a cukkínit és a répát pedig csíkokra. A fokhagymát kockázd fel.
A fokhagymát, a húst és a zöldségeket – kevés olajon – pirítsd át a wokban. Add hozzá a csilipasztát, a csiliport, a fűszereket, végül a szezámolajat, és a szezámmagot.

Ezt a wokos receptet Benkö Gábornak köszönhetjük, ő párolt rizst ajánl hozzá kísérőnek.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!