Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csípős tofu

Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg tofu
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
1 piros és 1 zöld kaliforniai paprika
2 evőkanálnyi ketchup
1 evőkanálnyi szójaszósz
1 sárgarépa
1/2 mokkáskanálnyi só
2 mokkáskanálnyi cukor
1 mokkáskanálnyi kínai só (nátriumglutamát ízfokozó)
1/2 evőkanálnyi gochujang (koreai csilipaszta)
csilipor
1 evőkanálnyi fehér szezámmag, száraz serpenyőben pirítva
olaj
(keményítő)

A tofut kockázd fel, forgasd át keményítőben, és bő olajban süsd ki. A hagymákat vágd cikkekre, a paprikát kockákra, a répát pedig karikákra.
A zöldségeket – kevés olajon – pirítsd át a wokban, add hozzá a szószokat, a fűszereket, végül szórd meg szezámmaggal.

Ezt a wokos receptet Benkö Gábornak köszönhetjük, ő párolt rizst ajánl hozzá kísérőnek.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!