Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bajor kacsasült (Bayrische Ente)

Hozzávalók (4 személyre):
1 kacsa (kb. 2 kg)
1 alma
1 narancs
1 nagy fej hagyma

fehérbors
kakukkfű
fehérürömfű
2 dl spanyolmártás (kacsából)
4 adag burgonyagombóc vagy petrezselymes újburgonya vagy burgonyapüré
4 adag bajor káposzta vagy bajor kékkáposzta

Bajor kacsasültA tisztított kacsa szárnyvégeit vágd le, a kacsát kívül-belül sózd, borsozd. A narancsot, az almát és a hagymát vágd darabokra és a zöldfűszerekkel együtt tedd a kacsa hasüregébe. 180°C-ra előmelegített sütőben – mellétéve a kimaradt narancsot, hagymát és almát – süsd meg. Mikor az egyik oldala már szép piros, öntsd le róla a kisült zsírt és - a kacsát megfordítva - a másik oldalát is süsd pirosra.
A kész madarat vedd ki. A tepsiben visszamaradt pörzsanyagokhoz adj egy kis vizet, azzal jól forrald át, míg kb. 2 evőkanálnyi szaft marad. Azt keverd össze a spanyolmártással, majd szűrd le.
A kacsából szedd ki a tölteléket (arra már nem lesz szükség), s a húst négyfelé vágva tálald a jelzett köretekkel, s leöntve a spanyolmártással.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!