Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Német párizsisaláta (Fleischsalat)

Hozzávalók:
40 dkg párizsi (vagy krinolin, vagy szafaládé)
5-6 db nagyobb csemegeuborka
1 evőkanálnyi kapribogyó
2 dl majonéz (lehet hamis is)
1 kávéskanálnyi mustár
cukor (vagy édesítő)

frissen őrölt fehérbors

A párizsit és a csemegeuborkát vágd juliennre (azaz szálakra). Tedd egy keverőtálba a majonézt, ízesítsd mustárral, sóval, borssal, cukorral, uborkalével. (Édeskés-savanykás mártást kell, hogy kapj.) Tedd bele a párizsit, az uborkát, a kaprit, (vigyázz: sóóós!) Jól keverd el, s érleld hűtőben 1-2 órát.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük. Ő megjegyzi, hogy jól illik hozzá a francia botkenyér, a hagymás baguette, s a rusztikus rozskenyér is. Továbbá : gazdagítható csíkokra vágott sajttal (pld. Pannónia, vagy Karaván) is.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!