Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Rántottszelet „földbirtokos“ módon (Gutsherrenschnitzel)

Hozzávalók (személyenként):
2 szelet borjúcomb, vagy borjúkaraj (összesen 14-16 dkg)
10 dkg sampinyongomba (konzerv)
1/2 fej lilahagyma
2 vékony szelet feketeerdei sonka (schwarzwälder Schinken)
1 evőkanálnyi reszelt sárgarépa

fehérbors
vaj
liszt
tojás
morzsa
tejszín
1 adag spanyolmártás
1 adag burgonyasüti

Rántottszelet „földbirtokos“ módonA gombát szeleteld fel, a hagymát vágd csíkokra.
A hússzeleteket klopfold ki nagyon vékonyra, sózd, borsozd, fektess rájuk egy-egy sonkaszeletet, majd töltsd meg a hagymával és a gomba felével, hajtsd össze, és panírozd be.
A maradék gombát a répával forgasd át kevés forró vajon, sózd, borsozd, s tedd melegre. A hússzeleteket süsd ki bő olajban, halmozd rá a gombás répát. Burgonyasütikkel és spanyolmártással (melybe előzőleg egy kis tejszínt kevertél) tálald.

Ezt az ételt Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!