Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Marhahústekercs (Rinderrouladen)

Hozzávalók (4 személyre):
4 nagy szelet marhafelsál
2 csemegeuborka
1 fej hagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 evőkanálnyi csípős mustár (vagy édes bajor mustár)

fehérbors
kakukkfű
rozmaring
babérlevél
4 szem borókabogyó
4 adag burgonyagombóc vagy petrezselymes újburgonya vagy burgonyapüré
4 adag párolt káposzta
4 dl spanyolmártás

Az uborkát vágd juliennre, a hagymát és a szalonnát pedig csíkokra.
A húsokat terítsd ki, sózd, borsozd, kend meg mustárral, oszd el rajtuk uborkát, a hagymát és a szalonnát. A szeleteket tekerd fel és rögzítsd hústűvel. Pirítsd körbe kevés zsiradékon, majd a mártással és kevés vízzel öntsd le, tedd mellé az aromátokat (fűszereket), és lassabb tűzön párold puhára.
A tekercseket vedd ki, rézsútosan vágd ketté őket és tedd meleg helyre. A párolólevet szűrd le, forrald be, s ezzel a mártással leöntve (s a jelzett körítésekkel társítva) tálald s húst.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!