Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Borsos tokány

Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg marha apróhús
6 dkg zsír
10 dkg vöröshagyma

őrölt bors
fokhagyma
4 dkg paradicsompüré
0,8 dl fehérbor
(csontlé)

A húst vágd ceruzavastagságú csíkokra. (Lehetőség szerint mindig a rostokra merőlegesen darabolj.)
Tedd kevés forró zsírra a finomra vágott vöröshagymát, míg aranysárgára nem pirul. Ekkor engedd fel kevés csontlével (vagy vízzel), majd lassan párold, míg zsírjára nem sül (azaz, amíg az alatta levő víz el nem párolog). Ekkor add hozzá a húst, meg a zúzott fokhagymát, sózd és borsozd. Kevergetve pirítsd, míg zsírjára nem sül. Ekkor öntsd fel egy nagyon kevés csontlével (vízzel), majd megint jön a zsírjára sütés. A ciklusos felöntés-pirítás addig tart, míg a hús már majdnem teljesen puha lesz. Utoljára a felöntés helyett a paradicsom pürét add hozzá, s azt pirítsd rozsdabarnára. Végül öntsd hozzá a fehérbort (esetleg még egy kis csontlevet is), s az egészet párold puhára.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!