Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Báránypiláf

Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg csontos báránylapocka
8 dkg vöröshagyma
8 dkg zsír
1-2 gerezd fokhagyma

bors
8 dkg paradicsompüré
25 dkg rizs

A húst csontozd ki, s vágd 1x1 cm-es kockákra.
A csontból főzz alaplevet, s azt használva párold meg a rizst.
A zsíron pirítsd aranysárgára az apróra vágott vöröshagymát. Add hozzá a húst, sózd, borsozd, s fedő alatt párold puhára. A párolás végén vedd le a fedőt és süsd zsírjára. Add hozzá a paradicsompürét, törd bele a fokhagymát, s néhány perces pirítás után öntsd fel egy kevés csontlével.
Egy nagyobb edényben keverd össze a rizst a hússal, (ha kell, még sózd, borsozd) majd fedővel lefedve tedd sütőbe, s forrósítsd át a piláfot.

A lapocka mellett használhatunk hozzá még egy kis májat, szívet, tüdőt is, ezeket előkészítés után, ugyancsak felkockázzuk, s a már félpuhára párolt húshoz adjuk.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!