Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csirkemájrizottó

Hozzávalók (5 személyre):
40 dkg csirkemáj
15 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
4 dkg vöröshagyma
zsír vagy olaj
majoranna
petrezselyemzöld
bors

10 dkg reszelt sajt (lehetőleg parmezán)
párolt rizs (50 dkg rizsből)

A májat és a megtisztított gombát vágd kis kockákra.
A zöldborsót - kevés sós vízben - főzd puhára. (Ha még zsenge, elég megpárolni.)
A finomra aprított vöröshagymát pirítsd meg egy kevés zsiradékon. Ha már színesedik, add hozzá a gombát és a májat, s pirítsd, míg meg nem puhul. Sózd, borsozd, szórd meg morzsolt majorannával, apróra vágott petrezselyemmel, s a végén add hozzá a zöldborsót is.
A ragut azonnal keverd össze a forró párolt rizzsel és a reszelt sajt felével. A többi sajtot a tálaláskor szórd a rizottó tetejére.

Ugyanígy készülhet kacsamájból.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!