Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Marokkói halleves

Hozzávalók (6 személyre):
2 piros kaliforniai paprika
1 hosszú piros csili
2 evőkanálnyi extraszűz olívaolaj
1 fej hagyma, apróra vágva
1 evőkanálnyi sűrített paradicsom
2-3 teáskanálnyi harissza
4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 teáskanálnyi őrölt római kömény
7,5 dl halalaplé
40 dkg paradicsomkonzerv, darabolt
75 dkg fehér húsú hal, például tőke- vagy menyhal, 2 cm-es kockákra vágva
2 babérlevél
2 evőkanálnyi apróra vágott korianderlevél

Marokkói hallevesA felszeletelt és kimagozott kaliforniai paprikát és csilit héjával felfelé helyezzük grillre, s süssük amíg a héja megfeketedik, majd műanyag tasakba téve hűtsük le, húzzuk le a héját, és vágjuk vékony csíkokra. Tegyük félre. Egy nagy fazékban hevítsünk olajat, a hagymát pároljuk 5 percig, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a harisszát, a fokhagymát és a köményt, majd öntsük fel 1,25 dl vízzel, végül keverjük jól össze. Ezután adjuk hozzá a halalaplét, a paradicsomot, és öntsünk hozzá még 5 dl vizet. Forraljuk fel, majd vegyük kisebbre a lángot, ekkor kerüljön a fazékba a hal és a babérlevél. Lefedve rotyogtassuk 7-8 percig, amíg a hal épphogy megpuhul. A halat szedjük ki a fazékból, és dobjuk ki a babérlevelet is. Ha a leves már valamennyire kihűlt, keverjük hozzá az apróra vágott koriander felét, és az egészet turmixoljuk össze. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
Tegyük vissza a halat a fazékba, adjuk hozzá a kaliforniai paprikát és a csilit, majd kis lángon főzzük 5 percig.
A maradék korianderrel megszórva, forrón szervírozzuk. Ropogós kenyeret adjunk hozzá.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Marokkó-ban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!