Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Kefta kebab

Hozzávalók (4 személyre):
1 kis fej hagyma
2 teáskanálnyi apróra vágott petrezselyem
1 teáskanálnyi apróra vágott korianderlevél
50 dkg darált bárány- vagy marhahús
1 teáskanálnyi őrölt római kömény
1 teáskanálnyi pirospaprika
negyed teáskanálnyi Cayenne-bors
negyed teáskanálnyi frissen őrölt fekete bors
a tálaláshoz:
citromgerezdek
salátalevelek

Kefta kebabA hagymát, a petrezselymet és a koriandert aprítógépben pépesítsük, majd adjuk hozzá a húst, a római köményt, a paprikát, a Cayenne-borsot, a fekete borsot és 1 teáskanálnyi sót. Dolgozzuk sűrű masszává.
A keftakeveréket osszuk 8 egyenlő adagra, majd vizes kézzel gyúrjunk körülbelül 9 cm-es kolbászkákat, és tűzzük őket lapos fémnyársra. A nyársakat lefedve hűtsük 1 órán át.
Forró grillen vagy grillserpenyőben süssük meg a kolbászkákat, sütés közben gyakran fordítsuk meg őket, hogy minden oldalon egyenletesen színt kapjanak. A keftát körülbelül 10 percig kell sütni, hogy a külseje kemény, a belseje viszont puha maradjon.
Citromgerezdekkel és salátalevelekkel tálaljuk. Adhatunk még hozzá külön őrölt római köményt és sót kis tálkákban, hogy mindenki a maga ízlése szerint ízesíthesse a kebabot.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Marokkó-ban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!