Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Kefta tagine

Hozzávalók (4 személyre):
70 dkg darált bárányhús
1 kis fej hagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyem
2 evőkanálnyi apróra vágott korianderlevél
fél teáskanálnyi Cayenne-bors
fél teáskanálnyi őrölt gyömbér
1 teáskanálnyi őrölt római kömény
1 teáskanálnyi pirospaprika
2 teáskanálnyi olívaolaj
4 tojás
a mártáshoz:
2 evőkanálnyi olívaolaj
1 fej hagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 teáskanálnyi őrölt római kömény
fél teáskanálnyi őrölt fahéj
1 teáskanálnyi pirospaprika
2x40 dkg paradicsomkonzerv, darabolt
2 teáskanálnyi harissza
4 evőkanálnyi apróra vágott korianderlevél

Kefta tagineA darált húst, a hagymát, a fokhagymát és a fűszereket jól keverjük össze, sózzuk, borsozzuk, majd evőkanállal formáljunk a masszából kis golyókat. Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsünk olajat, s a húsgolyókat kisebb adagokban süssük 8-10 percig, időnként forgassuk meg őket, hogy egyenletesen megpiruljanak. Ezután a kisült húsgolyókat tegyük félre, a serpenyőt pedig papírtörlővel töröljük el.
A szósz elkészítéséhez a hagymát közepes lángon pároljuk 5 percig, amíg megpuhul, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a római köményt, a fahéjat és a pirospaprikát, és pároljuk még 1 percig, amíg illatozni kezd. Keverjük hozzá a paradicsomot és a harisszát, és forraljuk fel. Ezután vegyük kisebbre a lángot, és rotyogtassuk további 20 percig.
Tegyük a mártásba a húsgolyókat, és lefedve főzzük tovább 10 percig, amíg a hús megpuhul, végül szórjuk meg korianderrel. Óvatosan üssük a forró ételre a 4 tojást, és addig főzzük amíg épphogy megszilárdulnak. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ropogós kenyérrel tálaljuk, hogy a finom szaftot kedvünkre tunkolhassuk.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Marokkó-ban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!