Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Mecsui

Hozzávalók (6 személyre):
2,25 kg báránycomb
7 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
2 teáskanálnyi őrölt római kömény
3 teáskanálnyi őrölt koriander
1 teáskanálnyi pirospaprika
a tálaláshoz:
1 evőkanálnyi őrölt kömény
1 és fél teáskanálnyi nagy szemű só

MecsuiA sütőt melegítsük elő 220 °C-ra. Egy éles késsel irdaljuk be a bárányhús tetejét és oldalait.
A vajat, a fokhagymát és a fűszereket negyed teáskanálnyi sóval dolgozzuk krémes pasztává, majd alaposan dörzsöljük be vele a húst, hogy jusson bőven az irdalásokba is.
Csontos felével lefelé tegyük a húst egy tepsibe, majd toljuk a sütő legfelső részébe. Süssük 10 percig, ekkor saját szaftjával locsolgassuk meg, majd vegyük a sütőt 160 °C-ra, és süssük a húst 3 és negyed órán át. 20–30 percenként locsolgassuk meg, nehogy a hús sülés közben kiszáradjon.
Az elkészült húst szeleteljük fel, keverjük össze a köményt és a sót, és ezzel körítve tálaljuk.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Marokkó-ban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!