Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Citrom-, petrezselyem- és hagyma-saláta

Hozzávalók (6-8 személyre):
6 citrom
1 kis fej vöröshagyma
1 teáskanálnyi kristálycukor
2 nagy maréknyi petrezselyem, apróra vágva

Citrom-, petrezselyem- és hagyma-salátaA citromot hámozzuk meg, a fehér részeket is tisztítsuk le, majd vágjuk 1 cm-es szeletekre, a magokat távolítsuk el. Kockázzuk fel, és tegyük egy tálba. A felvágott hagymát szeleteljük vékonyra, majd adjuk a citromhoz a cukorral, a petrezselyemmel és 1 teáskanálnyi sóval együtt. Lazán keverjük össze, és hagyjuk állni 10 percig.
Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal.
Halhoz vagy kontrasztként édes, gyümölcsös tagine-hoz kínáljuk.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Marokkó-ban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!