Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Édes kuszkusz

Hozzávalók (4-6 személyre):
8 dkg pisztácia, fenyőmag és blansírozott mandula vegyesen
4 dkg aszalt sárgabarack
25 dkg kuszkusz
5,5 dkg finomkristálycukor
2,5 dl forró víz
9 dkg lágy vaj
2 evőkanálnyi finomkristálycukor
fél teáskanálnyi őrölt fahéj
3,75 dl forró tej

Édes kuszkuszA sütőt melegítsük elő 160 °C-ra. A magvakat terítsük szét egy tepsiben, majd süssük 5 percig, amíg enyhén megpirulnak. A kihűlt magvakat aprítsuk össze, és keverjük össze a gyufaszálra vágott sárgabarackkal.
A cukorral megszórt és forró vízzel leöntött kuszkuszhoz keverjük hozzá a vajat és egy csipet sót, majd konyharuhával letakarva tegyük félre 10 percre. (A kuszkuszt készíthetjük a hagyományos módszerekkel is.) Villával keverjük meg, hogy a szemek szétváljanak, majd adjuk hozzá a gyümölcsös-magvas keverék felét.
A szervírozáshoz halmozzuk a meleg kuszkuszt egy tál közepére, a maradék magvakat pedig szórjuk köré. Az összekevert fahéjat és porcukrot külön tálkában, a meleg tejet pedig egy kancsóban adjuk a desszerthez.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Marokkó-ban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!