Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Datolyás sütemény

Hozzávalók (6-8 személyre):
15 dkg dióbél
3 evőkanálnyi szezámmag
10 dkg szmen vagy ghee
60 dkg magozott, aszalt datolya, durvára vágva

Datolyás süteményA sütőt melegítsük elő 180 °C-ra, és egy 18 cm-es négyzet alakú tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A diót süssük 5 percig, majd vágjuk durvára. A szezámmagot is pirítsuk meg.
A szment olvasszuk meg egy vastag fenekű serpenyőben, majd dobjuk rá a datolyát, és lefedve főzzük 10 percig, amíg megpuhul. Gyakran kevergessük meg. A datolya felét oszlassuk el a tepsi alján, majd szórjuk meg dióval, ezután pedig öntsük rá a maradék datolyás masszát. Vizes kézzel egyengessük el a massza felületét.
Szórjuk meg szezámmaggal, s hagyjuk kihűlni. A kihűlt és megszilárdult sütit vágjuk rombuszokra, és tálaljuk.

Ezt a receptet az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Marokkó-ban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!