Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Csípős-savanyú leves (2.)

Hozzávalók (4 személyre):
5 dkg beáztatott fafülgomba
10 dkg bambuszrügy
10 dkg sárgarépa
15 dkg főtt csirkemell
1 tojás
keményítő (hideg vízben feloldva)
csípős paprikakrém (Erős Pista)

cukor
ecet

A gombát, a bambuszrügyet, a répát és a csirkét vágd julienre (vékony szálakra), majd mindezt főzd fel 1-1,5 liter sós vízben. Ízesítsd a fűszerekkel, sűrítsd be a keményítővel, majd a végén lassan csorgasd a forró levesbe a felvert tojást is.

A receptet Benkö Gábornak köszönhetjük. Ő azt is megemlíti, hogy ezt a levest gazdagíthatjuk apró kockákra vágott sonkával is.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!