Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Fodorkeles burgonyapüré (Colcannon)

Hozzávalók:
2 kg burgonya
50 dkg fodorkel (fodorkáposzta) vagy kelkáposzta
3 dkg vaj
2,5 dl tej
6 szál újhagyma

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük. Leöntjük róla a vizet és simára törjük. A tejhez hozzáadjuk a (zöldjével együtt) felkarikázott újhagymát, és felforraljuk. Hozzáadjuk a burgonyát, s habosra keverjük.
Egy másik edényben kevés vízben megpároljuk a vékony szálakra szelt káposztát. (Vigyázva, hogy ne főjön túl, maradjon meg a zöld színe!) Leöntjük róla a fölös vizet, majd a vajjal együtt belekeverjük a burgonyapürébe.

Köszönetünket fejezzük ki a fenti receptért az Irish Feet ír sztepp tánccsoportnak. Ők azt is hozzáfűzték, hogy Halloween idején különösen népszerű a colcannon, s akkor rendszerint főtt sonkát körítenek vele.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!