Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Champ

Hozzávalók:
80 dkg burgonya
1 szál póréhagyma (zsenge)
1,5 dl tej
5 dkg vaj

bors

A meghámozott, feldarabolt, majd megfőzött és leszűrt burgonyát még forrón törd össze. A póréhagymát főzd meg a tejben, add hozzá a burgonyát, meg a vajat, keverd össze, s ízesítsd sóval, borssal.

A fenti receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.
Ez a hagyományos ír étel készülhet még a póréhagyma helyett snidlinggel, mogyoróhagymával, petrezselyemmel, zöldborsóval, vagy akár csalánlevéllel is. Tehát bármivel ki lehet próbálni, ami zöldség ;)

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!