Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Ír birkagulyás

Hozzávalók:
80 dkg birkacomb vagy –lapocka, felkockázva
50 dkg kelkáposzta, felkockázva
30 dkg burgonya, felkockázva
30 dkg mirepoix (sárgarépa, zellergumó és póréhagyma)
2 evőkanálnyi olaj

bors
kömény
1 vöröshagyma, felkockázva
2 gerezd fokhagyma
5 dl húsleves

A hagymát, fokhagymát, és a húst a kicsi olajon elősütjük egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a mirepoix-t, s tovább pirítjuk.
Egy fazékba lerakjuk rétegesen a burgonyát, a kelkáposztát, és a húst a zöldségekkel – közben minden réteget fűszerezünk –, végül ráöntjük a húslevest és fedő alatt kb. 30 perc alatt az egészet puhára pároljuk. (Nem kevergetjük!)
Ha túl híg lenne, akkor reszelt burgonyával, illetve a főtt krumpli összetörésével sűríthetjük.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük, aki azt is hozzáfűzi, hogy ezt a gulyást AVAIR IDA főzőautomatában is nagyszerűen el lehet készíteni.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!