Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Amerikai csirkeszárnyak

Hozzávalók:
csirkeszárnyak
sűrű palacsintatészta

bors
fokhagyma
cukor
őrölt gyömbér
liszt
keményítő
olaj (a sütéshez)

A sütőt előmelegítjük 90-100 Celsius-fokra. A lisztből és a keményítőből fele-fele arányú keveréket készítünk. A palacsintatésztát a felhasználás előtt ízesítjük sóval, borssal, reszelt fokhagymával, kevés cukorral és gyömbérrel.
A húst előbb a palacsintatésztába, majd a liszt-keményítő keverékbe forgatjuk, ezt követően bő forró olajban elősütjük. Végül a sütőben 90-100 Celsius-fokon (15-20 perc alatt) készre sütjük.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük. Ő azzal egészíti ki, hogy ugyanígy elkészíthető a csirkecomb is, és a szezámbarátok pedig magot is szoktak keverni a panír külső rétegébe. Tálaláshoz burgonyacsipszet, lyoni hagymát (lisztbe forgatott, majd bő olajban kisütött hagymakarikákat), továbbá valamilyen szószt (tartárt, ketchupöt, majonézt, salsát), vagy salátát, savanyúságot ajánl. Ha a hús nem kerül azonnal asztalra, a sütőben 90 fokon melegen lehet tartani.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!