Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Amerikai sült oldalas (Spare ribs)

Hozzávalók (4-6 személyre):
2 kg oldalas
húsleves
fokhagyma
babérlevél
(csili)
ketchup

bors
citromlé
füst ízű só
(méz)

Az oldalast 2-3 bordánként elvágjuk, és fokhagymás, babérleveles húslevesben - melybe egy csilipaprikát is tehetünk - puhára főzzük, s hagyjuk a lében kihűlni. (Annyira nem kell puhának lennie, hogy a csontjáról is leessen!)
Közben ketchupöt ízesítünk sóval, borssal, zúzott fokhagymával, citromlével, valamint füstölt sóval és esetleg mézzel. A kihűlt oldalasdarabokat bekenjük ezzel a masszával és 180-200 Celsius-fokos sütőben - vagy roston, szabad tűz felett - jól átpirítjuk. (A sütés közben tovább kenegethetjük a fűszerezett ketchuppel.)

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük. Ő azt is megjegyzi, hogy az oldalast ezúttal nem vág(at)juk ketté hosszában. Kísérőnek pedig friss vegyes salátát és kenyeret, vagy papa asadát ajánl hozzá.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!