Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Szalonnás káposzta (Cabbage and bacon)

Hozzávalók (8 személyre):
1,5 kg gyalult fejeskáposzta
25 dkg füstölt szalonna
1 dl víz
1 teáskanálnyi cukor

bors

A szalonnát felkockázzuk, majd megpirítjuk. A tepertőt félretesszük, a zsírján pedig (cca. 3 perc alatt) átpirítjuk a káposztát. Majd hozzáöntjük a vizet, sózzuk, cukrozzuk, borsozzuk, s lassú tűzön, fedő alatt kb. 30 perc alatt puhára pároljuk. Tálaláskor a tetejére szórjuk a kisütött szalonnakockákat.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!