Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Glazírozott sonka (Alabama Glazed Ham)

Hozzávalók:
2 kg bőrös sertéssonka (pácolt, de nem füstölt)
20 dkg barnacukor
1 dl ananászlé
2 dl cola
20-30 szem szegfűszeg

A colát az ananászlével és a cukorral összeforraljuk, hogy az utóbbi feloldódjon. A sonka bőrét rácsosra bevagdaljuk, és a csomópontokba egy-egy szegfűszeget szúrunk. A sonkát 160 Celsius-fokos sütőbe tesszük, s kb. 2-2,5 órán át sütjük, gyakran kenegetve a colás keverékkel. Ha a folyadék elfogyott, és a sonkán egy szirupos máz van, akkor kész!

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük. Ő burgonyapürét és párolt zöldséget ajánl hozzá. Megjegyzi még, hogy a sütőben képződött szaftból egy kis barnamártás hozzáadásával lehet speciális öntetet készíteni.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!