Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bundázott hagymakarikák (Fried Onion Rings)

Hozzávalók (8 személyre):
4-5 nagy felkarikázott vöröshagyma
25 dkg liszt
1/2 teáskanálnyi sütőpor
2 tojás
1 dl tejszín
zsemlemorzsa

bors
olaj (a sütéshez)

A megtisztított hagymákat felkarikázzuk kb. fél centi vastagra. A lisztbe beledolgozzuk a sütőport. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel. A zsemlemorzsát sózzuk, borsozzuk. A sütőolajat felmelegítjük 175 Celsius-fokosra.
A hagymakarikákat az így előkészített lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, majd aranysárgára sütjük az olajban.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!