Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Kreol csirkemell

Hozzávalók:
4 csirkemell
3 dkg fehér szezámmag
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanálnyi paradicsompép
2 teáskanálnyi mustár
2 evőkanálnyi olaj
3 evőkanálnyi szójaszósz
3 teáskanálnyi méz
1 csipetnyi őrölt csili

A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, s elkeverjük a paradicsommal, meg a mustárral, a szójaszósszal, a mézzel és a csilivel. A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokosra. A csirkemelleket egymás mellé helyezzük egy tűzálló formába, majd ráöntjük a mártást, betakarjuk alufóliával és kb. 20–25 perc alatt megsütjük. (10 perc után a fóliát levesszük, a filéket megszórjuk a szezámmal és úgy sütjük ropogósra.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük. Ő kísérőként rizst, párolt- vagy grill-zöldséget, esetleg vegyes salátát ajánl hozzá.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!