Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Satee sertéshúsból

Hozzávalók (10 nyárshoz):
60 dkg szűzpecsenye
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanálnyi citromlé
1 evőkanálnyi csípős paprikakrém (Erős Pista)
2 evőkanálnyi halszósz
3 evőkanálnyi kókusztej
1 evőkanálnyi olaj
1 evőkanálnyi cukor

A szűzpecsenyét vágd csíkokra. A nyársakat olajozd be (így könnyebb lesz a sütés után lehúzni), s harmonikaszerűen tűzd rájuk a húsdarabokat.
A hagymát és a fokhagymát reszeld le, keverd el a többi hozzávalóval (ekkor egy kis hideg vizet is adj hozzá), s ezt a marináló levet öntsd a nyársakra. Pácold legalább egy órát, majd itasd le róla a felesleges levet, s - a nyársakat grillbe vagy serpenyőbe téve - süsd meg a húst.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük, ő mogyorómártást ajánl hozzá kísérőnek.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!