Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Mexikói esküvői aprósütemény

Hozzávalók (kb. három tucathoz):
25 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
10 dkg kristálycukor
1 teáskanálnyi vaníliaaroma
2 narancs finomra reszelt héja
5 evőkanálnyi friss narancslé
2 tojássárgája
45 dkg finomliszt
12 dkg pekándió, megpirítva és finomra darálva
12 dkg porcukor

Nagy tálban, közepes sebességre állított robotgéppel – az edény oldalát időnként letisztítva – keverjük könnyűre, habosra a vajat a cukorral (5-8 perc), majd dolgozzuk bele a vaníliát, a narancs héját és levét, valamint a tojássárgájákat.
Alacsony sebességfokozatra kapcsolt robotgéppel forgassuk bele három részletben a lisztet, majd keverjük bele a pekándiót. Lágy, könnyű tésztát kell kapnunk. Takarjuk le a tálat, és tegyük kb. 30 percre a hűtőszekrénybe.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütő 4. fokozat). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. 1-1 teáskanálnyi tésztából formáljunk 2,5 cm átmérőjű labdacsokat, és egymástól távol rakjuk az előkészített tepsire.
Aranyszínűre süssük (kb. 10 perc). Vegyük ki a sütőből, és rácson hagyjuk néhány percig hűlni. Annyit forgassunk meg belőle alaposan porcukorban, amennyi biztosan elfogy. A cukros és a cukor nélküli süteményt is rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Ezt a receptet a Geopen Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a Hétköznapi Ünnepek című könyvben jelent meg, ahol akad még néhány társa... Itt azt javasolják, hogy csak annyit forgassunk meg porcukorban, amennyit egyszerre felszolgálunk. Cukor nélkül dobozban akár 1 hétig is eltarthatjuk.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!