Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Znojmói pörkölt

Hozzávalók (2 személyre):
16 dkg marhahús
20 dkg zsiradék
2 dkg leforrázott hagyma
2 dkg gyalult savanyú uborka
0,5-1 dkg sima liszt

A megtisztított húst kockára vágjuk, mérsékelten megpirítjuk szárazon. A zsírt pároláskor adjuk hozzá. Csontlevet vagy vizet öntünk alá, és az előzőleg felszeletelt, leforrázott hagymával tovább pároljuk. A megpuhult húst megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a meghámozott, legyalult uborkát és készre pároljuk.
A levét ne főzzük el! Ízlés szerint sózzuk.

Köszönetünket fejezzük ki a budapesti Cseh Centrumnak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!