Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Finom zsemlegombóc

Hozzávalók:
10 kifli (50 dkg)
9 dkg vaj
1/3 - 1/2 l tej
2 tojás

10-20 dkg durva liszt

A kifliket feldaraboljuk és olvasztott vajon rózsaszínűre pirítjuk. Tálba tesszük a kifli darabokat és ha kihűltek, ráöntjük a megsózott és tojással elkevert tejet. Hozzászórjuk a lisztet és főzőkanállal könnyedén összekeverjük a kifli darabokkal. A tésztát hagyjuk pihenni egy órányit, majd kisebb gombócokat csinálunk belőle és sós vízben 25 percig főzzük. (Az is jó, ha a kis knédliket belisztezett deszkán gömbölyítjük ki, de az is, ha a tésztát egy vízbe mártott nagy merőkanállal egyszerűen beleszaggatjuk a lobogó vízbe.) A kifőtt knédlit megszórhatjuk zsemlemorzsával. Kitűnő körítés húshoz és párolt káposztához, párolt natúr vagy tejfölös mártásos húshoz.

Köszönetünket fejezzük ki a budapesti Cseh Centrumnak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!