Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Burgonyás knédli forró krumpliból

Hozzávalók:
80 dkg forró krumpli
40 dkg dara
10 dkg zsír
szalonna vagy vaj
1-2 tojás vagy csak a sárgája
fél kanálnyi só
(pirított zsemlekockák)

A gyúródeszkára szórjuk a darát és bele az áttört forró burgonyát. Hozzáadjuk a tojást, a sót és összedolgozzuk tésztává. A tésztához adhatunk pirított zsemlekockákat is. Kis kerek gombócokat formázunk és kb. 15 percig főzzük őket. A kifőtt gombócokat kivesszük, szétrakjuk, vajjal, szalonnával vagy zsírral megkenjük (megszórhatjuk pirított zsemlemorzsával) és párolt káposztával húshoz adjuk körítésként. Ugyanebből a tésztából nagyon finom a gyümölccsel töltött gombóc.

Köszönetünket fejezzük ki a budapesti Cseh Centrumnak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!