Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

„Morvai veréb"

Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg sertéstokány csont nélkül
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
köménymag

őrölt bors
1 kanálnyi zsír
1 kanálnyi sima liszt

A húst nyolc egyforma darabra vágjuk, tepsibe tesszük, rászórjuk a felszeletelt hagymát és az apróra vagdalt fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a köményt és a zsírt a liszttel. Az egészet jól összekeverjük, és előmelegített sütőben - vizet öntve alá - puhára sütjük. A kész „verebeket" savanyú káposztával és krumplis knédlivel szolgáljuk fel.

Köszönetünket fejezzük ki a budapesti Cseh Centrumnak az itt közölt receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!