Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Bigos Erdei módra (lengyel húsos káposzta)

Hozzávalók:
1,5 kg savanyú káposzta
1,5 kg édeskáposzta
1 kg különböző vörös hús
50 dkg füstölt hús
25 dkg kolozsvári szalonna
25 dkg csiperkegomba
5 dkg szalonna
zsír
1-2 hagyma
szárított erdei gomba
1 pohár száraz vörösbor
őrölt bors
babérlevél
aszalt szilva
majoránna

borókabogyó
paradicsompüré

A hagymákat félbe vágjuk, vékonyan felszeleteljük. A hagymát a szalonnával zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az átöblített és kifacsart savanyú káposztát, enyhén megsózzuk, és együtt főzzük kb. 45 percig. Másik edényben sorban megpirítjuk a kockára vágott húsokat, fövési sorrendben, hozzáadjuk a fűszereket, a beáztatott és felszeletelt gombát, majd a legyalult édeskáposztát és a füstölt húst. Óvatosan sózzuk, mivel a füstölt hús is sós. Kb. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk az aszalt szilvát, a kockára vágott szalonnát és a csiperkét. Továbbfőzzük kb. 25 percig. Ezután összeöntjük a savanyú káposztával, a vörösborral, és kb. 90 percig főzzük. Ezután ízesítjük mézzel és paradicsompürével. Szükség szerint tovább főzzük.

Köszönetünket fejezzük ki Erdei Péternek és a szolnoki Magyar-Lengyel Klubnak a fenti receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!