Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Sziléziai göngyölt hús, burgonyagombóccal

Hozzávalók:
60 dkg marhacomb
2-3 vöröshagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
20 dkg füstölt kolbász
néhány csemege uborka

bors
liszt
zsiradék
tejföl
ételízesítő
citromlé
a gombóchoz:
1 kg burgonya
1-2 tojás
6 dkg burgonyaliszt
4 dkg búzaliszt

A marhahúst szeletekre vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral. Tölteléknek a hagymát apróra vágjuk, összekeverjük a kockára vágott szalonnával, kolbásszal és uborkával. A húst megtöltjük, feltekerjük, és fehér cérnával átkötjük. Zsírban minden oldalát átsütjük, majd pároljuk, amíg meg nem puhul. Ezután kivesszük a húst, a pecsenyezsírból, liszttel, vízzel és tejföllel mártást készítünk, amit ételízesítővel és citromlével ízesítünk.
Köretként burgonyagombócot készítünk. A krumplit meghámozzuk, megfőzzük, áttörjük. Amint kihűl, hozzáadjuk a burgonyalisztet és a tojást, sózzuk és gyorsan összedolgozzuk. Kisebb alma nagyságú gombócokat formálunk és forró vízben megfőzzük. Miután a gombócok feljönnek a víz felszínére még két percig főzzük őket.

Köszönetünket fejezzük ki Erdei Péternek és a szolnoki Magyar-Lengyel Klubnak a fenti receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!