Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Lengyel karaj aszalt szilvával

Hozzávalók:
1 kg karaj
15-20 szárított szilva
4 dkg zsír
1 dkg liszt

A kicsontozott karajt sózzuk, lisztben megforgatjuk. Nagyon forró zsírban minden oldalát megsütjük. Áttesszük egy sütőformába, hozzáöntjük a sült zsírt, és 3-4 evőkanál vizet adunk hozzá. Közepesen meleg sütőben, gyakran locsolgatva 1-1,5 órát sütjük. Amikor a karaj félkész állapotban van, hozzáadjuk a megmosott aszalt szilvát. Együtt sütjük tovább a hússal, gyakran locsolgatjuk. Vékony szeletekre vágva, a szilvákkal és zöldségekkel tálaljuk. Mellé borban párolt vöröskáposztát és egészben főtt burgonyát adunk.

Köszönetünket fejezzük ki Erdei Péternek és a szolnoki Magyar-Lengyel Klubnak a fenti receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!