Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Lengyel hering tejfölben

Hozzávalók:
50 dkg heringfilé
8 dkg alma
1 hagyma
2 dl tejföl

cukor
citromlé esetleg mustár
1 kanál vágott petrezselyemzöld

A kiáztatott heringfiléket 3-4 darabra vágjuk, salátás tálba helyezzük. A megtisztított almát durva reszelőn lereszeljük, a hagymát apróra vágjuk. Összekeverjük a tejföllel, cukorral, sóval, citromlével ízesítjük. Hozzáadhatunk egy kevés mustárt. A heringet leöntjük az így elkészített szósszal. Megszórjuk petrezselyemzölddel.

Köszönetünket fejezzük ki Erdei Péternek és a szolnoki Magyar-Lengyel Klubnak a fenti receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!