Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Lengyel göngyölt hering gombával

Hozzávalók:
60 dkg sózott heringfilé
3 fej hagyma
2-3 evőkanál olaj
5 dkg szárított gomba
3-4 kovászos uborka
petrezselyem

bors

A gombát néhány órára beáztatjuk, majd az áztató lében megfőzzük, kevés sóval. A sózott heringfilét kiáztatjuk, majd megszárítjuk, lehúzzuk a bőrét és eltávolítjuk a szálkákat.
Apróra felkockázzuk a hagymát, és olajban üvegesre sütjük. A lerázott gombát apróra felvágjuk, hozzáadjuk a hagymához, néhány percig pároljuk. Ízlés szerint fűszerezzük és összekeverjük a petrezselyemmel. Minden heringszeletre ebből a masszából helyezünk, majd a szeleteket feltekerjük, és fogpiszkálóval átszúrjuk. Tálalás előtt kovászos uborkaszeletekkel díszítjük. Rozskenyérrel tálaljuk.

Köszönetünket fejezzük ki Erdei Péternek és a szolnoki Magyar-Lengyel Klubnak a fenti receptért.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!