Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Heringes falatok

Hozzávalók (8 darabhoz):
4 szelet hering
4 főtt tojás sárgája
1 teáskanál mustár
fehér bors
kevés író
a mustáros öntethez:
1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál gabonás mustár
3 evőkanál tejszín
bors
az uborkás-retkes öntethez:
15 dkg uborka
5 dkg retek
10 dkg tejszín

bors
a fűszeres mártáshoz:
1 dkg kapor
1 dkg petrezselyem
1 teáskanál citromlé
17,5 dkg tejszín

bors

Vágjuk félbe hosszában a heringfiléket, tekerjük fel, és rögzítsük egy fogpiszkálóval. Törjük össze a tojássárgákat, és keverjük simára a sóval, a borssal, a mustárral és a tejszínnel. Ezt a krémet egy habzsák segítségével töltsük a feltekert heringfalatokba. A mustáros öntethez alaposan keverjük össze a hozzávalókat, borssal ízesítsük. Az uborkás-retkes öntethez az uborkát vágjuk apró csíkokra. A retket is tisztítsuk meg, és aprítsuk szintén finomra. Keverjük össze őket a tejszínnel, és fűszerezzük. A fűszeres mártáshoz aprózzuk a fűszereket olyan finomra, amennyire csak sikerül, majd keverjük bele a tejszínbe a citromlével együtt.

Köszönetünket fejezzük ki Juhani Nagy Jánosnak az itt közölt receptért. A szerző 2004-ben megjelent, Európa eszik című könyvében az Európai Unió tagállamainak gasztronómiai kultúráját mutatja be.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!