Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Mama húsgombóca

Hozzávalók:
1/2 kg darált hús
1,5 teáskanál só
1/4 teáskanál bors
1/4 teáskanál szerecsendió
1 csipetnyi gyömbér
2,5 evőkanál burgonyaliszt
2 dl tej

A darált húst dolgozzuk össze a fűszerekkel és a burgonyaliszttel, a tejet apránként adjuk hozzá. A kész masszából formáljunk gombócokat, majd kevés vajon pirítsuk meg őket, végül kb. 10 perc alatt főzzük puhára egy fazék vízben. Köretként főtt burgonyát, zöldborsópürét vagy kelkáposzta-főzeléket tálalhatunk hozzá.

Köszönetünket fejezzük ki Juhani Nagy Jánosnak az itt közölt receptért. A szerző 2004-ben megjelent, Európa eszik című könyvében az Európai Unió tagállamainak gasztronómiai kultúráját mutatja be.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!