Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tejszínes ostya

Hozzávalók:
18 dkg liszt
1 dl víz
5 dl tejszín
1 dkg sütőpor
1 teáskanál só

A hozzávalókat gyúrjuk sima tésztává, és hagyjuk állni 5-10 percig, majd alacsony hőmérsékleten süssük aranybarnára. Norvég kecskesajtot (geitost), lekvárt és tejszínt kínáljunk hozzá. Lehetőleg rögtön a sütés után fogyasszuk, amikor még friss és ropogós.

Köszönetünket fejezzük ki Juhani Nagy Jánosnak az itt közölt receptért. A szerző 2004-ben megjelent, Európa eszik című könyvében az Európai Unió tagállamainak gasztronómiai kultúráját mutatja be.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!