Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Norvég csörögefánk

Hozzávalók:
3 tojás
25 dkg cukor
fél liter tejföl
1,5 dl tej
1 teáskanál só
2 teáskanál kardamom
75 dkg liszt

A tojásokat és a cukrot habosra keverjük, és óvatosan hozzáadjuk a tejfölt és a többi hozzávalót, majd a masszát hűtőbe tesszük. Másnap 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és koszorúcskákat szaggatunk ki belőle, amiket zsírban sütünk meg.

Olvasóink tapasztalata szerint a tészta bekeverésénél érdemes a tejet a végére hagyni, s abból apránként csak annyit hozzáadni, amennyitől a tészta lágy, de még formázható marad. (kj)
Köszönetünket fejezzük ki Juhani Nagy Jánosnak az itt közölt receptért. A szerző 2004-ben megjelent, Európa eszik című könyvében az Európai Unió tagállamainak gasztronómiai kultúráját mutatja be.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!