Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Goro

Hozzávalók:
2 dl édes tejszín
13 dkg cukor
1 tojás
50 dkg liszt
2 teáskanál kardamom
1 csomag vaníliás cukor
23 dkg vaj
10 dkg zsír

Verjük habbá a tejszínt és keverjük hozzá a cukrot és a tojást. Adjuk hozzá a lisztet, fűszereket, a vajat és az olvasztott zsírt is. A hideg tésztát nyújtsuk és szaggassuk ki, majd süssük aranybarnára.

Köszönetünket fejezzük ki Juhani Nagy Jánosnak az itt közölt receptért. A szerző 2004-ben megjelent, Európa eszik című könyvében az Európai Unió tagállamainak gasztronómiai kultúráját mutatja be.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!