Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Habroló

Hozzávalók:
3 tojás
15 dkg cukor
15 dkg vaj
15 dkg liszt
fél teáskanál kardamom
tejszín

A cukrot és a tojást habosra verjük. Az olvasztott, de már hideg vajat, a lisztet és a kardamomot hozzáadjuk. A tésztát egy órát állni hagyjuk. Egy teáskanálnyi tésztát tegyünk a sütőformába, süssük aranybarnára, és a sütőből kivéve azonnal tekerjük fel. Tejszínhabbal töltsük meg, és zárt dobozban tároljuk.

Köszönetünket fejezzük ki Juhani Nagy Jánosnak az itt közölt receptért. A szerző 2004-ben megjelent, Európa eszik című könyvében az Európai Unió tagállamainak gasztronómiai kultúráját mutatja be.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!