Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Homoktorta

Hozzávalók:
10 dkg őrölt mandula
20 dkg vaj
25 dkg liszt
1 tojás
10 dkg cukor

A vajat a liszttel elmorzsoljuk. A mandulát, a tojást és a cukrot hozzáadjuk és jól összegyúrjuk. A tésztát egy órára hűtőbe tesszük, majd sütőformákba elosztjuk. 175 °C-on 10-15 percig sütjük, tejszínhabbal, gyümölccsel tálaljuk.

Köszönetünket fejezzük ki Juhani Nagy Jánosnak az itt közölt receptért. A szerző 2004-ben megjelent, Európa eszik című könyvében az Európai Unió tagállamainak gasztronómiai kultúráját mutatja be.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!