Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Karácsonyi tallérok

Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 dkg sütőpor
1 dkg vaníliás cukor
15 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás

Keverjük össze a hozzávalókat, gyúrjuk össze, és formáljunk belőle egy hengert. Vágjuk szeletekre, tegyük egy tepsibe. A szeleteket villával óvatosan nyomjuk le, kenjük meg tojásfehérjével, szórjuk meg mandulával és 175 °C-on süssük meg.

Köszönetünket fejezzük ki Juhani Nagy Jánosnak az itt közölt receptért. A szerző 2004-ben megjelent, Európa eszik című könyvében az Európai Unió tagállamainak gasztronómiai kultúráját mutatja be.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!