Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Mézes aprósütemény

Hozzávalók:
15 dkg méz
15 dkg cukor
1,5 dl édes tejszín
10 dkg vaj
45 dkg liszt
1/4 teáskanál bors
1/4 teáskanál gyömbér
1/4 teáskanál ánizs
1/4 teáskanál fahéj
3/4 teáskanál só
3/4 teáskanál nátron
mandula
2 tojásfehérje

A mézet a cukorral és a tejszínnel felforraljuk, a vajat felolvasztjuk benne, és hűlni hagyjuk. Beletesszük a többi hozzávalót, és egy napra a hűtőbe tesszük. Másnap vékonyra kinyújtjuk, és kis rombuszokat formálunk belőle, amiket egy kivajazott tepsibe teszünk. Mindegyik rombusz tetejére egy fél mandulát teszünk, és megkenjük tojásfehérjével. 175 °C-on 5 percig sütjük.

Köszönetünket fejezzük ki Juhani Nagy Jánosnak az itt közölt receptért. A szerző 2004-ben megjelent, Európa eszik című könyvében az Európai Unió tagállamainak gasztronómiai kultúráját mutatja be.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!