Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Norvég mézeskalács

Hozzávalók:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
13 dkg méz
1 dl édes tejszín
40 dkg liszt
2 teáskanál nátron
2 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál fahéj
10 dkg őrölt mandula

A vajat, a mézet, a tejszínt és a porcukrot együtt megfőzzük, lehűtjük és a többi hozzávalót belekeverjük. Alaposan összegyúrjuk, és kb. 3 cm vastag hengereket formázunk a tésztából. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap vékony szeletekre vágjuk és 175 °C-on 10 percig sütjük.

Köszönetünket fejezzük ki Juhani Nagy Jánosnak az itt közölt receptért. A szerző 2004-ben megjelent, Európa eszik című könyvében az Európai Unió tagállamainak gasztronómiai kultúráját mutatja be.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!